Muzika

„The New Abnormal“ – top 5 pesama sa rok albuma godine

Prošlo je tačno godinu dana kako su Strouksi (The Strokes) objavili „The New Abnormal“, njihov šesti studijski album. Ove godine, njime su osvojili prestižnu muzičku nagradu Gremi, u kategoriji najboljeg rok albuma, čime su dokazali apsolutno liderstvo na svetskoj sceni indi roka.

The Strokes

Po izboru Ines Teodosijević, pred vama je pet najupečatljivijih pesama sa ovog sjajnog, sentimentalnog albuma. Uživajte!

Album počinje pesmom „The Adults Are Talking“, koja je premijerno izvedena na koncertu Strouksa u Los Anđelesu, 13. maja 2019. godine. Način na koji frontmen grupe Džulijan peva zarazni i lagani refren zvuči kao da peva neku pesmicu koja mu se mota po glavi ceo dan. Krajem 2020. za ovu pesmu objavili su i krajnje neobičan spot koji prikazuje bejzbol utakmicu između članova Strouksa i robota.

Moj sledeći izbor je pesma „Brooklyn Bridge To Chorus“, u kojoj nam frontmen približava svoj problem sa alkoholom. U jednom delu se čuje „Juliet, I adore“, što je omaž Džulijanovoj bivšoj ženi Džulijet, sa kojom ima dvoje dece. Par se razveo 2019. godine, iste godine kada je album sniman.

Izdvojila se i pesma „Bad Decisions“, inspirisana dobro poznatim hitom iz osamdesetih godina „Dancing With Myself“ Bilija Ajdola. Ova buntovnička numera premijerno je izvedena na mitingu Bernija Sandersa u Nju Hempširu. Spot za pesmu izašao je nedelju dana kasnije, 18. februara 2020.

Još jedna pesma nadahnuta muzikom legendarnih izvođača (u ovom slučaju muzikom Pink Flojda), je „Eternal Summer“. Strouksi su sami jednom prilikom izjavili da su najduže radili na ovoj numeri. Slušajući ovu pesmu nestrpljivo isčekujemo „večito leto“ kao posledicu globalnog zagrevanja, skreću nam pažnju članovi grupe. Bubnjaru Fabu, kao i meni, ovo je omiljena stvar sa albuma.

Pesma koja „zatvara’’ album je „Ode To The Mets“ – sam naziv upućuje da je ovo oda Nju Jork metsima, bejzbol timu. Nema sumnje da bi ova emocionalna numera mogla da bude zamena pesmi „Heroes“ Devjida Bouvija u poznatoj sceni u tunelu u filmu „The Perks of Being a Wallflower“ („Čarlijev svet“), reditelja Stivena Čboskog (Stephen Chbosky). Obe pesme nose istu težinu.

Naravno, ovo su samo neke od devet pesama sa albuma. Ja vam preporučujem da poslušate ceo „The New Abnormal“, kao i ostala muzička ostvarenja benda The Strokes.

Piše: Ines Teodosijević

What's your reaction?

Excited
1
Happy
2
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *