Vesti

Bend Buč Kesidi objavio novi album “Euforija uživo”

Pančevački sastav Buč Kesidi objavio je novi, live album pod nazivom “Euforija uživo”!  Radi se o pesmama koje su snimljene za prvi bioskopski muzički film tog benda, “Buč Kesidi: Euforija uživo”, koji je prikazan u devet gradova širom regiona, ekskluzivno u Cinestar bioskopima.

Kako izgleda kada članovi benda Luka Racić i Zoran Zarubica odluče da produže zakupljeni termin u poznatom televizijskom studiju i spontanim koncertom onemoguće snimanje reklame “Yugodiskaća”, najveće firme koja se bavi proizvodnjom disko kugli, upravo to publika ima priliku da vidi u filmu reditelja Davida Jovanović koji potpisuje i scenario zajedno sa Đorđem Kostićem.

Glumačku ekipu pored članova benda čine Miona Marković, Jana Bjelica, Tamara Milošević, Nikola Pavlović, David Jovanović, Vladimir Jocović, Branislav Platiša, Jovan Savić, Rajko Orlić.

Foto: Nikola Terzić

Film je snimljen za 19 sati 18. oktobra 2020. tokom kojih je sastav izveo uživo i zabeležio pesme sa hvaljenog albuma “Euforija” i nekoliko starih hitova, u nešto izmenjenim aranžmanima. Ti hitovi sada su deo novog albuma koji je dostupan na svim platformama, a možete ga naći na sledećem linku. https://bfan.link/euforijauzivo

Bend je objavio i spot za pesmu “Idemo do hodnika” iz filma na svom YouTube kanalu.

TV premijera filma širom regiona očekuje se uskoro, a do tada publika film može da vidi u nedelju 31. oktobra u Kulturnom centru Novog Sada u okviru 19. Međunarodnog festivala kratkometražnog filma Filmski Front, kao i u Podgorici u okviru revije muzičkog dokumentarnog filma Rokumentarni dani.

Poslednja dva koncerta benda Buč Kesidi u ovoj godini najavljeni su za petak 29. oktobar u Skoplju i subotu 13. novembar u Zagrebu. Nakon toga sastav će napraviti dužu pauzu od nastupa koju će iskoristiti za pisanje novih pesama i pripremu novog albuma.

Foto: Ljubiša Joković

Naš intervju sa članovima benda koji je nastao početkom ove godine kada se euforija tek zahuktavala pročitajte ovde !

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:Vesti